μινι Καλαθι

Το καλάθι αγορών σας είναι άδειο.

Τα σύμβολα της ετικέτας για τον καθαρισμό

Ημερομηνία: 17 Απρίλιος 2016

Η εσωτερική ετικέτα κάθε ρούχου είναι το προσωπικό έγγραφο του, το διαβατήριό του. Περιέχει σημαντικές πληροφορίες, σχετικά με τη σύνθεση της ύλης, της οποίας είναι ραμμένο το ρούχο, και οι οδηγίες για τον σωστό του καθαρισμό. Αλλά πολύ συχνά δεν δίνουμε καθόλου προσοχή στην ύπαρξή της, συμβαινει ακόμα  και να την κόβουμε, γιατί ερεθίζει το δέρμα μας. Και, ως αποτέλεσμα να βγάζουμε ξεχειλωμένα και ξεθωριασμένα τα ρούχα μας απο το πλυντήριο. Και μερικές φορές συμβαίνει να καταστρέψουμε τα χρώματα των άλλων  ρούχων στο πλυντήριο, γιατί είχαμε την απερισκεψία να βάλουμε στην πλύση ρούχο, ασυμβίβαστο με τα άλλα. Και όλα αυτά  διοτι δεν έχουμε δώσει την δέουσα προσοχή στις ετικέτες! Αυτές περιέχουν σημαντικές πληροφορίες, τις  οποίες δεν πρέπει να αγνοούμε! Τα σύμβολα, που περιέχουν, παρέχουν πλήρεις και λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με το πώς να καθαρίζουμε το κάθε ρούχο. Επειδή δεν καταφέρνουμε πάντα να ερμηνεύσουμε τις πληροφορίες που μας παρέχουν, το αποτέλεσμα είναι να διστάζουμε  να βάλουμε το ρούχο στο πλυντήριο μαζι με τα άλλα, και  να το πλένουμε μόνο του στο χέρι, ή για πιο σίγουρα να το πάμε για στεγνό καθάρισμα. Ως εκ τούτου, θα εξηγήσουμε λεπτομερώς την έννοια του κάθε σύμβολου. Επειδή η αλήθεια είναι ότι όσο πιο σωστά καθαρίζουμε τα ρούχα μας, τόσο πιο πολύ θα τα χαρούμε.

 

Σύμβολα για πλύσιμο

 

символи - 1.jpg   Το ένδυμα μπορεί να πλυθεί σε πλυντήριο. Αυτό είναι το πιο κοινό σύμβολο και αναφέρεται σε ρούχα που δεν απαιτούν ειδική φροντίδα και μπορούν να πλυθουν σε κανονικό πρόγραμμα.

 


 

символи - 2.jpg   Ο αριθμός στο εσωτερικό του σήματος, δείχνει την μέγιστη θερμοκρασία σε βαθμούς όπου πλένεται  το ένδυμα.

 

символи - 3.jpg   Μερικές ετικέτες αντί των βαθμών μπορεί να περιεχουν τελιτσες. Όσο μεγαλύτερος είναι αριθμός τους, τόσο πιο καυτό μπορεί να είναι το νερό στο πλυντήριο.


 

символи - 7.jpg  Εάν το σύμβολο εχει γραμμή από κάτω - είναι επιθυμητό το πρόγραμμα για τα συνθετικά ρούχα.

.

 

символи -8.jpg   Αν είναι με διπλή γραμμή  πρέπει να χρησιμοποιηθεί το πρόγραμμα για τα πολύ ευαίσθητα υφάσματα - μάλλινα, μεταξωτά κλπ.

 

символи - 4.jpg   Αυτό είναι το σύμβολο για πλύσιμο στο χέρι ή το πρόγραμμα στο πλυντήριο για πλύσιμο στο χέρι (εαν υπάρχει). Εδώ η μέγιστη θερμοκρασία θεωρείται 40°С. Αναφέρεται στα εξαιρετικά απαιτητικά υφάσματα, όπου το πλύσημο στο πλυντήριο, ακόμη και χωρίς στύψιμο, μπορεί να τα καταστρέψει.


 

символи - 5.jpg    Απαγορεύεται το πλύσημο στο πλυντήριο ή στο χέρι! Συνήθως αυτό το σύμβολο συνοδεύεται και από άλλο, στο οποίο επιτρέπει τον επαγγελματικό καθαρισμό - στεγνό ή βρεγμένο. 

Σύμβολα για στεγνό καθάρισμα

 

символи - O A.jpg   Και τα δύο σύμβολα σημαίνουν ότι το ρούχο μπορεί να καθαριστεί με στεγνό καθάρισμα με την χρήση οποιοδήποτε καθαριστικού.

 

символи - P.jpg   Το ένδυμα μπορεί να καθαριστεί με όλα τα καθαριστικα, εκτός αυτών που περιέχουν το τριχλωροαιθυλένιο.

 

символи - F.jpg  Το στεγνό καθάρισμα στο ρούχο πρέπει να γίνει με καθαριστικό, που έχει βάση το πετρέλαιο.

 

символи - 6.jpg   Δεν επιτρέπεται το στεγνό καθάρισμα.

 

символи - W.jpg    Το ρούχο μπορεί να καθαριστεί με επαγγελματικό υγρό καθαρισμού.


 

Σύμβολα για λεύκανση

 

символи - 10.jpg  Επιτρέπεται το ένδυμα να λευκανθεί  με όλων των ειδών τα λευκαντικά.

 

символи 12.jpg   Το ένδυμα μπορεί να λευκανθεί με λευκαντικά που περιέχουν χλώριο.

 

символи - 14.jpg  Και τα δύο σύμβολα σημαίνουν ότι το ρούχο μπορεί να λευκανθεί, αλλά όχι με λευκαντικά, τα οποια έχουν  βάση το χλώριο.

 

символи - 9.jpg Και τα δύο σύμβολα απαγορεύουν το ένδυμα να αντιμετωπίζεται με λευκαντικά.


 

Σύμβολα για στέγνωμα

 

символи - 28.jpg   Το ένδυμα μπορεί να αφεθεί να στεγνώσει στον ήλιο.

 

символи - 31.jpg   Απαγορέυει το στέγνωμα στον ήλιο.

 

символи - 27.jpg  Στο στέγνωμα το ένδυμα δεν θα πρέπει να κρεμαστεί, αλλά να τοποθετείται σε οριζόντια επιφάνεια. Συνήθως ισχύει για πολύ ευαίσθητα ρούχα, τα οποία μπορεί να παραμορφωθούν ή να σκιστούν εάν κρεμαστούν.

 

символи - 30.jpg  Το ένδυμα πρέπει να στεγνώνει κρεμασμένο στην κρεμάστρα. Συνήθως ισχύει για ρούχα (π.χ. μάλλινα), τα οποία αν κρεμαστούν με μανταλάκια θα παραμορφωθούν.

 

символи - 29.jpg  Το ρούχο μπορεί να κρεμαστεί σε σχοινί ή σε απλώστρα με το συνηθησμένο τρόπο με μανταλάκια.

 

символи - 21.jpg    Το ένδυμα μπορεί να στεγνώσει σε στεγνωτήριο.

 

символи - 23.jpg  Η κουκίδες δείχνουν τη θερμοκρασία στεγνώματος. Μία - το ρούχο πρέπει να στεγνώσει σε χαμηλή θερμοκρασία. Δύο - το ρούχο μπορεί να στεγνώσει και σε μέτρια θερμοκρασία. Τρείς - το ρούχο μπορεί να στεγνώσει και σε υψηλή θερμοκρασία.

 

символи - 25.jpg    Στέγνωμα σε στεγνωτήριο, αλλά με κρύο αέρα.

 

символи - 22.jpg    Δεν επιτρέπεται το στέγνωμα σε στεγνωτήριο. 

Σύμβολα για σιδέρωμα

 

символи - 15.jpg   Το ένδυμα μπορεί να σιδερωθεί με ατμό ή χωρις, και σε όλες τις θερμοκρασίες.

 

символи - 17.jpg  Οι κουκίδες δείχνουν την θερμοκρασία του σιδερώματος. Μία - σημαίνει ότι το ρούχο πρεπεί να σιδερωθεί σε χαμηλές θερμοκρασίες - μέχρι 110 βαθμούς. Συνήθως αναφέρεται σε ρούχα από συνθετικά υφάσματα.

 

символи - 18.jpg   Δύο - το ρούχο σιδερώνεται σε μέτρια θερμότητα - έως και 150 βαθμούς. Συνήθως αναφέρεται στα ρούχα από μαλλί, βισκόζ ή πολυεστέρα.

 

σιμβολα 18.jpg  Τρείς - επιτρέπεται το σιδέρωμα στην υψηλή θερμοκρασία - 200 βαθμούς. Συνήθως για ρούχα από βαμβάκι και λινό.

 

символи - 19.jpg    Απαγορεύεται το σιδέρωμα με ατμό. Αλλά επιτρέπεται χωρίς ατμό.

 

символи - 16.jpg   Γι 'αυτό το ρούχο απαγορεύεται το σιδέρωμα.

 

Αφήστε σχόλιο

Κωδικός ασφαλείας
Πληκτρολογήστε την παραπάνω λέξη
  • Νικος

    Μπράβο!!! πολύ χρησιμες οι πληροφοριες αυτές για μας τους εργένηδες....

    |Απάντηση ›|
«1»
Επιστροφή στο πάνω μέρος